Tips

3 dingen waar je op moeten letten bij het aanschaffen van een biertap!

bier tap

Wil je een biertap voor in je eigen huis? Als je een biertap gaat aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je moet moeten letten. Hierbij 3 belangrijke vragen die je nodig hebt bij de aanschaf van een bier dispenser. Hopelijk maakt dit de keuze voor de perfecte biertap wat eenvoudiger!

Beschikken alle biertaps over dezelfde functies?

Er is een ruim aanbod van verschillende bier dispensers. Niet alle biertaps beschikken over dezelfde functies. Let dus goed op bij de aanschaf op de verschillende elementen. Bij sommige biertaps kun je de temperatuur selecteren waarop je het bier wilt bewaren. Zo kun je zien of het bier al koud genoeg is om te drinken. Sommige modellen kunnen ook aangeven hoeveel liter bier er nog in het vat zit. De modellen die deze extra functies hebben zijn wat duurder. Maar je moet bedenken dat wanneer je wat meer geld investeert in een goede biertap, je hier ook langer plezier van zult hebben.

bier tap

Kun je ieder biermerk gebruiken voor een biertap?

In de meeste biertappen kunnen verschillende fusten. Let op bij de aanschaf van een biertap of dit het geval is. Tenzij je erg fan bent van een bepaald merk en alleen fusten van dat merk wil gebruiken, is het slim om een biertap te kiezen die verschillende fusten kan gebruiken. Zo kun je op ieder moment kiezen in welk soort bier je zin hebt. Ook is het een verstandige keuze om een biertap te kiezen die compatibel is met verschillende modellen fusten. Voor het geval dat er een merk failliet gaat of een fabrikant een bepaald model fust besluit te stoppen met produceren.

bier tap

Wat is de koeltijd van biertaps?

Het laatste belangrijke element dat je in de gaten moet houden bij de aankoop van een biertap, is de koeltijd. Dit is de tijd dat het bier koud gehouden kan worden. Een goede biertap kan het bier enkele weken koud houden. De meeste dispensers kunnen het bier ongeveer één maand koel houden. Als je het bier lang vers wilt houden, is het verstandig om een biertap met een eigen koelsysteem aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *