Geen categorie

8 cocktail tools om achter de bar te gebruiken

Het mixen van een geweldig drankje vereist kennis, consistentie, creativiteit en het houden van focus. Cocktails maken is een kunst op zich geworden waarbij dagelijks nieuwe cocktails bedacht worden.

Net als met andere kunstvormen is het hebben van de juiste cocktail tools belangrijk. Een bartender heeft namelijk diverse gereedschappen nodig om bijvoorbeeld te mixen. Eigenlijk is het hebben van de juiste cocktail tools een van de bepalende factoren van een goede cocktail. De basis tools laten we hieronder zien:

Boston Shaker

De Boston Shaker is de basis van vele cocktails. Het bestaat uit twee delen: allereerst is er een glas waarmee gemixt kan worden. Het andere deel is een metalen deel. Het mooie van een Boston Shaker met een glazen deel is dat de gast kan zien wat er in het drankje gaat.

Strainer

De strainer kan op de shaker geplaatst worden. Het is bedoeld om restjes uit een cocktail te zeven. Het zorgt ervoor dat er geen ongewenst gebroken ijs of fruitresten in de cocktail terecht komen.

Fine strainer

Een andere zeef onder de cocktail tools is de fine strainer. Het is nog fijner dan de strainer en haalt de kleinste resten uit de cocktail.

Bar knife

De Bar knife is simpelweg een mes speciaal voor achter de bar. Het is ideaal in gebruik voor het snijden van fruit en specerijen.

Jigger

Een jigger is ook een essentieel deel voor jouw cocktail tools. De Jigger meet maten af van dranken en andere ingrediënten. Het is te vinden in diverse maten en varianten.

Barlepel

Een barlepel is bedoeld om ingrediënten met elkaar te roeren. Het is een lange, dunne lepel en kan ook gebruikt worden als maatstaf.

Blender

Een blender wordt vooral voor drank met ijs gebruikt. Daarnaast kan het ook een hulpmiddel zijn voor het maken van vruchtenpuree.

Muddler

Een muddler is bedoeld om kruiden, specerijen of fruit mee fijn te stampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *