Tips

Aandachtspunten bij een horeca vaatwasser kopen

Eén van de belangrijkste apparaten die worden ingezet in de horeca is ongetwijfeld een horeca vaatwasser. Het spreekt voor zich dat er in elke horecazaak een behoorlijke hoeveelheid vaat moet worden verwerkt. Het spreekt dan ook voor zich dat een goede vaatwasmachine een absolute must is. Ben jij eveneens op zoek naar een interessante vaatwasser voor in jouw horecazaak om te kopen? Is het echter voor jou nog niet helemaal duidelijk met welke belangrijke aandachtspunten je daarvoor rekening dient te houden? Verdiep je dan zeker en vast even in de onderstaande informatie! 

Welke soorten horeca vaatwassers bestaan er allemaal?

Voordat je over gaat tot het kopen van een bepaalde horeca vaatwasser is het uiteraard van belang om exact te weten welke verschillende mogelijkheden er allemaal op de markt zijn terug te vinden. Het eerste type horeca vaatwasser waar je voor kan kiezen is de zogenaamde voorlader. Voor dit type van toestel geldt dat ze slechts geschikt is voor een vrij kleine horecazaak. In principe kan een dergelijke vaatwasser dan ook worden gebruikt voor maximum 30 à 40 zitplaatsen. Het spreekt voor zich dat er hierbij ook wel rekening moet worden gehouden met het aantal serviesdelen. 

In de praktijk wordt er door steeds meer horecazaken niet de voorkeur gegeven aan een voorlader. Dat heeft niets te maken met de kwaliteit van deze horeca vaatwasser, maar wel met het feit dat ze behoorlijk arbeidsintensief is. In het bijzonder wanneer je verschillende shifts per dag moet draaien is de kans dan ook bijzonder groot dat je dit gaat voelen na verloop van tijd. Er zijn wat dit betreft dan ook beslist andere mogelijkheden op de markt terug te vinden die praktisch veel interessanter zijn. Het kopen van een voorlader is wel altijd vrij betaalbaar. De kostprijs er van is dan ook gelegen tussen de 1000 en 6000 euro. Voor een beperkte investering heb je dus reeds een behoorlijk professionele vaatwasser. 

Wat is een doorschuifmachine? 

Een tweede type professionele horeca vaatwasser is een zogenaamde doorschuifmachine. Voor een dergelijke vaatwasser geldt dat de kostprijs kan variëren van tussen de 2500 en 20.000 euro. Het spreekt voor zich dat het merendeel van de horecazaken absoluut geen behoeften zullen hebben aan een machine van 20.000 euro. De kans is zeer groot dat zij aan een budget van 6.000 euro reeds voldoende hebben. Let wel, wanneer je eigenaar bent van een groter restaurant liggen de kaarten natuurlijk een beetje anders. In dat geval zal je immers behoeften hebben aan meer capaciteit. Voor een dergelijke doorschuifmachine zal de gemiddelde aankoopprijs dan ook op zo’n 9.000 à 10.000 euro zijn gelegen. 

Dat de doorschuifmachine een horeca vaatwasser is met een meer aanzienlijke capaciteit wordt duidelijk op het ogenblik dat je de capaciteit van de korven gaat bekijken. In principe is het voor deze vaatwasser dan ook mogelijk om tussen de 24 en 48 korven per uur te verwerken. Bovendien is het ook nog eens zo dat er in vergelijking met de gewone voorlader heel wat minder handelingen dienen te worden uitgevoerd. Dit is in het bijzonder het gevolg van het feit dat de doorschuiver in het merendeel van de gevallen wordt gecombineerd met zowel een aan- als een afvoertafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *