Alles over Nieuwleusen

pexels-katerina-holmes-5911127

Je bent nieuwe plekken aan het ontdekken in Nederland en nu is Nieuwleusen aan de beurt. Voordat je hier naar toe gaat wil je wel wat weten over dorp. In deze blog zullen wij de geschiedenis, de bezienswaardigheden en de cafetaria’s en restaurants behandelen. Na het lezen van deze blog ben je dus klaar voor je tripje naar Nieuwleusen.

De geschiedenis van Nieuwleusen

De bevolking van Nieuwleusen is pas laat op gang gekomen. Het dorp is ontstaan als veenkolonie van Dalfsen. Vanaf 1818 is Nieuwleusen een zelfstandige gemeente. In 2001 is het dorp onderdeel geworden van gemeente Dalfsen. Een deel van Nieuwleusen werd aan Zwolle toegekend.

Het Nieuwleusen van nu

Nieuwleusen is heeft momenteel een oppervlakte van 166,5 km² en heeft een inwonersaantal van 9215. Nieuwleusen beschikt momenteel over meerdere sportfaciliteiten. Er zijn voetbalvelden, tennisbanen, ijsbanen en een openluchtzwembad te vinden. Er zijn twee voetbalclubs, een zwemclub, een motorclub, een fietsclub en een volleybalvereniging. Aan sportclubs geen gebrek dus. 

Het Grammofoonmuseum

Het Grammofoonmuseum is een mooie bezienswaardigheid in Nieuwleusen. De geschiedenis komt hier tot leven. In het museum is een groot aantal fonografen en grammofoons te bezichtigen. Ook bevat het museum een jukebox van twee meter uit 1908 en de kleinste radiogrammofoon ter wereld. Een mooi stukje geschiedenis dus.

De eetgelegenheden in Nieuwleusen 

Na een bezoek aan het museum zou je de dag goed kunnen afsluiten in een cafetaria in Nieuwleusen. Deze plaats beschikt over een aantal eetgelegenheden in het centrum. Waaronder restaurant ‘t Witte Peerd, hier kan je erg lekker eten en ze hebben een gevarieerd menu met verse producten. Ben je in Nieuwleusen in het zeker een bezoekje waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *