De Griekse keuken: wat mag er niet ontbreken?

Houd jij ook zo van Grieks eten? Er zijn ontzettend veel Griekse producten en gerechten die erg populair zijn, niet alleen bij de Grieken, maar bijvoorbeeld ook bij Nederlanders. Feta en gyros ken je waarschijnlijk wel, maar wat voor lekkers is er eigenlijk allemaal nog meer te vinden in de Griekse keuken? Hieronder vind je een overzicht van een aantal Griekse producten en gerechten.

Tiropita/spanakopita

Houd je van bladerdeeghapjes? Dan vind je tiropita en spanakopita vast lekker. Dit is een hartige taart van filodeeg. Tiropita wordt gevuld met fetakaas en spanakopita bevat daarnaast ook nog eens spinazie. Vaak wordt dit hartige hapje in restaurants gebruikt als voorgerecht.

Frappé

In Griekenland is ijskoffie erg populair. Dit drankje is heerlijk om even mee af te koelen tijdens een warme, zonnige dag. Je kunt ervoor kiezen om de ijskoffie zwart te houden, melk en/of suiker toe te voegen, maar ook een frappé met slagroom of ijs is goed mogelijk en daarnaast erg lekker. Frappé is heerlijk verfrissend! 

Griekse olijfolie

Uiteraard mag Griekse olijfolie niet ontbreken in de Griekse keuken. Olijfolie is één van de populairste producten in Griekenland. Je eet het bijvoorbeeld met Griekse salade (met tomaat, komkommer, paprika, rode ui, olijven en feta), met Stifado of door de Moussaka. Olijfolie is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg voedzaam en gezond.

Tzatziki

Tzatziki is een verfrissend Grieks voorgerecht. Het wordt gemaakt met yoghurt, komkommer en knoflook en wordt vaak geserveerd bij het hoofdgerecht. Grote kans dat je dit al eens gegeten hebt!

Griekse vleesgerechten

De Griekse keuken bevat veel verschillende soorten vleesgerechten. Een populair gerecht is bijvoorbeeld Moussaka. Dit gerecht uit de oven wordt gemaakt met aubergine, gehakt en bechamelsaus. Ook Keftedes wordt vaak gegeten in Griekenland en in Griekse restaurants Dit zijn Griekse gehaktballen met tomatensaus uit de oven.