De Miraval wijnen

Château de Miraval produceert een reeks van vier wijnen: een Côtes de Provence Miraval rose, een Côtes de Provence wit, een Coteaux Varois wit en een Vin de France rood.

Na de vinificatie worden de wijnen gebotteld in de fabriek van de familie Perrin, die beschikt over kwaliteitsapparatuur om tijdens het proces een zo goed mogelijke hoeveelheid opgeloste zuurstof te garanderen.

Château de miraval rose, een ware ode aan de kunst

Château de Miraval, een bastide uit de twaalfde eeuw, ligt in de Provence en beslaat ongeveer 1000 hectare. Deze juwelenkist van wijngaarden en olijfbomen heeft de kunst en de manier om je te vervoeren. Het is inderdaad beroemd in de wereld en staat ook bekend als de thuisbasis van de Miraval studio. Deze laatste werd gecreëerd door de componist en jazzpianist Jacques Loussier. Het Miraval-domein is dus ontegensprekelijk verbonden met cultuur door zijn hoge normen.

Kennis van de bodem en een ongeëvenaarde knowhow

Gedeelde uitmuntendheid vereist altijd striktheid. En het is de vereniging van wijn- en kunstliefhebbers die tot de subliemste verfijningen van de miraval rose heeft geleid. In 2012, een jaar na de aankoop van het domein, stuwde de tandem Jolie-Pitt en wijnmaker Perrin de miraval rose van Château de Miraval naar de top van het podium. Het is gerangschikt in de top 100 wijnen van het jaar door Wine Spectator tijdschrift. Dit betekent dat de wijn van Miraval beloond wordt voor de geleverde inspanningen.

De familie Perrin, die oorspronkelijk op het land in de Vaucluse werkte, heeft al haar know-how in het maken van Miraval wijn gestoken. De gecultiveerde bodems zijn klei-kalksteen. Ze kozen een gedeeltelijk onbeschutte plek voor de wijnstokken van Miraval Côtes de Provence. De hoogte is 350 meter. Het koele klimaat en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht geven de wijn zijn harmonie. De elegantie van de subtiele rode fruittonen wordt verlengd door andere, meer citroenachtige, zilte en minerale tonen. Dit brengt ons terug naar de ziel van deze plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *