Een goede ijsblokjesmachine nodig in de horeca

ijs maken

Bent u op zoek naar een ijsblokjesmachine voor uw restaurant, bar, hotel, smoothiebar of koffieshop? Met zoveel soorten, stijlen en maten ijsmachines op de markt, is het moeilijk om te bepalen of u de juiste kiest. In dit artikel staan de stappen uiteengezet die u moet nemen en de vragen die u moet beantwoorden voordat u een ijsmachine koopt.

Ijsblokjesmachine voor horeca – stijlen

Beoordeel de grootte van de beschikbare ruimte om uw ijsblokjesmachine te installeren. Heeft u een grote keukenruimte? Of ben je op zoek naar een kleine ijsblokjesmachine die onder de toonbank past? Uw ijsmachine-verkoper zou u moeten kunnen helpen een kleine ijsblokjesmachine te vinden die in uw ruimte past en aan uw eisen voldoet.

Modulaire ijsmachines

Modulaire types maken ijs, maar bieden geen opslagruimte. Ze zijn ontworpen om bovenop een ijsopslagbak of dispenser te staan. Ideaal voor bedrijven die grote hoeveelheden ijs nodig hebben, zoals grote of grote restaurants, nachtclubs, bars, hotels en ziekenhuizen.

ijsblokjesmachine horeca

Onderbouw ijsmachines

Ook wel de zelfstandige ijsblokjesmachine voor de horeca genoemd. De onderbouweenheden zijn de beste keuze voor de meeste bars, coffeeshops en kleine restaurants die ruimte moeten besparen; onderbouwmodellen passen onder de meeste werkbladen.

IJsdispensers

IJsdispensers zijn verkrijgbaar in zowel aanrechtversies als in grote versies (zoals in hotels voor het vullen van ijsemmers). Sommige modellen bieden ook een waterdispenser. Deze stijl wordt vaak aangetroffen in cafetaria’s, fastfoodrestaurants en zorginstellingen.

IJssoorten

Dit is een van de eerste en misschien wel de gemakkelijkste keuzes die u moet maken. U moet bepalen welke ijsblokjesvorm het beste bij uw bedrijf past. Er zijn 3 hoofdsoorten ijs.

Blokjes ijs

Blokjes ijs is het meest voorkomende type. Het kan worden opgesplitst in een volledige kubus, een halve kubus en een gewone kubus. Volledige kubussen hebben een groot oppervlak waardoor het smeltproces wordt vertraagd en uw drankje langer koel blijft. Halve blokjes zijn slanker dan volledige blokjes. U kunt meer halve kubussen in een glas plaatsen dan een kubus van volledige grootte.

Splinter ijs

Ook wel pellet-, parel- of kauwijs genoemd. Het is zacht, gemakkelijk om op te kauwen en smelt snel. Het wordt meestal gebruikt door fastfoodrestaurants of ziekenhuizen en zorginstellingen.

Schilferijs

Schilferijs bestaat uit geschaafde stukjes ijs. Het wordt het meest gebruikt voor gemengde dranken, voedseldisplays (visdisplays, saladebars, productdisplays) en voor gebruik in gezondheidsklinieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *