Hoe je keuken maken?

15 jaar geleden heb ik in mijn – destijds – nieuwbouw woning een keuken op maat laten plaatsen. Helemaal naar de smaak van toen. Daarnaast was het keuken van degelijke kwaliteit. In de loop van de jaren is er links en rechts wel af en toe een apparaat vervangen. Zo begaf de vaatwasser het na een jaar of tien en was even later de kraan dusdanig aan het lekken dat deze vervangen moest worden. Nu al deze klusjes achter de rug zijn blijft er een keuken over met kwalitatief goede kastjes, een goed aanrechtblad (composiet slijt nauwelijks blijkbaar) en over het algemeen redelijk nieuwe apparaten.

Smaken veranderen

Helaas was in die 15 jaar tijd ook mijn smaak veranderd. Of misschien was ik wel gewoon uitgekeken op de keuken. Maar ik ben ook Nederlander genoeg om niet mijn degelijke keuken in zijn geheel te willen vervangen. Gelukkig kwam ik een bedrijf op het spoor dat zich specialiseert in keukens wrappen. Zij plakken een speciaal (erg stevig) soort folie op je kastjes en indien gewenst ook op andere oppervlaktes in je keuken (denk aan de achterwand of zelfs het aanrechtblad). De uitstraling van dit folie is de laatste jaren zo ontwikkeld dat het er helemaal niet meer uitziet als folie. Sterker nog het is nauwelijks nog van andere materialen te onderscheiden. Zo zijn er folies die sterk lijken op materialen zoals hout, metaal en zelfs leer.

Aan de slag

Na opdracht te hebben gegeven werden de kastjes in één dag gewrapt. Dus toen ik terugkwam van het werk stond ik in een gloednieuw ogende keuken voor een fractie van de prijs van een nieuwe keuken. Ik maakte de keus voor een combinatie van hout en antraciet. Een combinatie die ik waarschijnlijk te gewaagd had gevonden op het moment dat het een nieuwe keuken was geweest. Onlangs zijn we met een groepje vrienden uitgebreid aan het koken geweest in deze “nieuwe” keuken. Iedereen was er van overtuigd dat het een nieuwe keuken was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *