Maak zelf makkelijke slanke recepten!

recepten slank

Gezond eten, altijd een goede keuze!

Er wordt steeds bewuster om gegaan met het kiezen van gezonde gerechten en met goede reden. Gezond eten zorgt er voor dat je je beter voelt, meer energie krijgt en een gezondere life-style aanneemt. Het helpt met afvallen, spier opbouw en betere conditie; genoeg reden dus om gezonder te eten. De meeste recepten die gezond zijn, zijn vaak de recepten slank en extra lekker.

Wat is gezond eten?

Vaak wordt er gedacht dat gezond eten per se betekend dat je minder mag eten, of alleen maar groente of fruit. Niets is minder waar, wat recepten slank en gezond maakt is vooral een goede balans tussen verschillende voedingswaarden. Van vetten, eiwitten en vezels moet je elke dag een bepaalde hoeveelheid binnen krijgen. Het is dus niet gezonder om een van deze voedingswaarden uit te sluiten. Door elke dag goed in balans te eten, kan je daarnaast af en toe wat ongezonder eten. Je lichaam houdt zich niet exact aan hetzelfde schema als dat wij doen per dag, dus als je een dag wat meer vetten eet kan je dit gemakkelijk compenseren door de volgende dag wat minder vetten te eten.

recepten slank

Wat zijn makkelijke gezonden recepten?

Gezonde recepten zijn, in tegenstelling tot wat ervaak gedacht wordt, niet moeilijker te maken dan ongezonde recepten. Neem bijvoorbeeld een kip gerecht met rijst en gegrilde groenten. Dit recept bevat veel voedingswaarden, veel eiwitten en is een maaltijd waar je de rest van de dag op voort kan. Of bijvoorbeeld een beef-reepjes salade met magere salsa saus. Deze salade kan je verder opvullen met parika, bonen, advocado en mais. Eveneens een hele gezonde keuze en ook nog eens heel erg lekker.

Hoe val ik af met nieuwe recepten?

Als je wilt afvallen is het belangrijk om op de balans minder calorieën binnen te krijgen dan dat je verbrandt. Om dit te doen, zonder te weinig binnen te krijgen is het daarom verstandig om goed bij te houden welke voedingswaarden zich bevinden in elk recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *