Tip: Mosselen eten Amsterdam

Mosselen eten Amsterdam kan een heel leuk uitje zijn voor jou en je familie en vrienden. Zo heb je veel verschillende plekken in Amsterdam waar je dit kan doen. Echter komen de mosselen niet uit Amsterdam, maar komen deze vanaf een andere plek. Het zijn dan ook echt Zeeuwse mosselen en kan je deze het hele jaar eten. Echter kan dit niet alle maanden en heb je bijvoorbeeld in de Lente vooral kweekmosselen. Deze mosselen smaken bijna hetzelfde, maar zijn ook zeer lekker om te eten. Het kan ook heel leuk en gezellig zijn om met z’n alle mosselen te gaan eten. Mosselen eten Amsterdam doe je dan ook echt samen en zit je allemaal dicht bij elkaar. Dit komt doordat mosselen serveert worden in een grote pan en je hier allemaal samen omheen zit. Mosselen eet je niet met mes en vork, maar je gebruikt vooral de schelp om de mosselen uit de schelp te lepelen. Dit voegt ook veel meer smaak toe aan de mosselen doordat ze nog in de schelp zitten. De mosselen worden vaak gekookt in een soep vorm pan waar veel smaak in zit. Zo zitten hier ook veel kruiden in waardoor de mosselen vaak een stuk lekkerder worden en je er echt van kunt genieten.

Kijken naar proeflokaalvanwees.nl

Via proeflokaalvanwees.nl kan je ook veel meer dingen uitproberen en kan je hier een leuke dag van maken. Zo kan je als je in Amsterdam bent hier naar toe gaan voor lekker eten en zeer lekker drinken. Hier worden vooral traditionele Amsterdamse dingen verkocht en kan je bijvoorbeeld 1 van de 17 verschillende soorten genever proberen. Ook kan je hier lekkere Zeeuwse mosselen uitproberen en kan je hier goed dineren. Naast mosselen eten kan je hier ook een leuke kaasfondue uitproberen. Zo kan je met een kaasfondue verschillende dingen in een kaassaus dippen en kan je deze opeten. Denk vooral aan brood en verschillende soorten groente. Deze kaasfondue bevat vooral kazen uit de directe omgeving en regio. Op de website kan je ook eenvoudig een reservering plaatsen voor meerdere personen en kan je hier gezellig heen gaan.

Bitterballen uitproberen

De bitterbal is een van de bekendste dingen in Nederland en bijna iedereen eet dit ook. Het zijn krokante balletjes met een lekkere vulling. Vaak is deze vulling gemaakt van rundvlees, maar kan je bij Proeflokaal van Wees ook andere dingen proberen. Zo kan je ook kijken naar een bitterbal met vis vulling zoals de gamba bitterballen en kan je deze goed combineren met een cocktailsaus. Ook voor de vegans onder ons kan je hier makkelijk terecht en kan je zelfs vegan bitterballen proberen. Hier zit een ragout mix in van paddenstoelen en aubergine, deze bitterballen kan je goed combineren met een sterke mosterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *