Geen categorie

Zelf sushi maken: niet moeilijk, wel lekker!

Sushi

Net zoals vele anderen, ben ook ik óntzettend gek op sushi. Ik zou het zelfs meerdere keren per week kunnen eten. Echter is zo’n all you can eat concept niet heel goed voor zowel mij als mijn portemonnee. Gelukkig kun je ook je eigen sushi bereiden. Dit is namelijk helemaal niet zo moeilijk om te doen. Bovendien vind ik het ook altijd erg leuk om er zelf mee aan de slag te gaan. Lijkt jou dit ook wel wat? Lees dan snel verder. In deze blog vertel ik je namelijk meer over hoe je zelf sushi maakt. 

Wat is belangrijk tijdens het maken van sushi?

Wanneer je zelf aan de slag gaat, zijn er twee zaken van belang om dit klusje tot een succes te maken: de vis en de rijst. Om ervoor te zorgen dat de sushi lekker smaakt, kun je het beste werken met mega verse ingrediënten. Vis kun je bijvoorbeeld het beste kopen bij de visboer. Wanneer je aangeeft dat je er sushi mee gaat maken, kunnen zij je adviseren over welke vis het beste is. Ook de rijst is erg belangrijk. Deze moet namelijk goed van smaak zijn! Dit doe je met behulp van mirin, suiker en zout. Het bereiden van de rijst doe je eenvoudig aan de hand van onderstaande stappen:

1. Spoel de rijst af totdat het water helder is
2. Doe per 100 gram rijst, 100 ml water in een pan en breng aan de kook op een hoog vuur
3. Zodra de rijst kookt, zet je het vuur laag en laat je dit nog 15 minuten staan
4. Daarna schep je de rijst in een kom en laat je deze goed afkoelen!
5. Is de rijst helemaal afgekoeld? Breng deze dan goed op smaak met mirin, suiker en zout
6. Rollen maar!

Lijken bovenstaande stappen je wellicht toch wat te ingewikkeld? Dan is een avondje sushi in Zwolle bij Silk Dining natuurlijk ook een uitstekend idee. 

Hoe rol je de sushi?

Voor het rollen van de sushi heb je een bamboemat nodig en plasticfolie. Het folie leg je op de mat zodat deze niet vies wordt. Leg er vervolgens een vel nori op en verdeel de rijst goed in het midden. De randjes laat je vrij. Vervolgens leg je de vulling onderaan op de rijst. Met behulp van je matje rol je je sushi nu heel strak op. Maak de uiteinden van de nori nat zodat het goed dicht zit. Met een scherp mes snijd je er nog even plakjes van en je bent klaar!